Semuanya Percuma Di Sini

Apa yang anda mahu? Segalanya PERCUMA di sini ..


E-jariah.Net

Advertisements

Julai 20, 2009 Posted by | Buat Duit | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Tinggalkan komen

Support .OGG file format!!!

.ogg fail format ini adalah format open source yang lebih baik, malah lebih baik kualitinya dari format .mp3.

Berikut adalah petikan yang diambil dari laman fsf.org:

Why use Ogg?

No Patent Restrictions!

Unlike MP3, Ogg Vorbis is not restricted by patents. Microsoft had to pay $1.5 billion after being sued for using MP3 without a license. With Ogg Vorbis, they would have been safe!

These patent lawsuits might never affect you directly, but they create a culture where creative and skilled individuals cannot develop multimedia software without fear of being legally attacked. Using Ogg is one way to support them in their efforts and to encourage a better culture.

Choose Free Software!

RealPlayer, Windows Media Player, iTunes, and other popular formats require people to use non-free software: controlled by companies, not by the users. The companies that control the software design it to restrict the users and spy on them. If you choose Ogg Vorbis and Ogg Theora, you can listen to audio and stream video using many different media players, including free software that respects your freedom.

Nothing to Lose!

You don’t lose any technical quality with Ogg Vorbis. It can compress down to a smaller size than MP3 while still sounding good. Best of all, it is designed to be completely free of patents and does not require the use of proprietary software.

Jadi mulai hari ini semua lagu yang diupload akan diformat semula ke format .ogg.

Panduan untuk memainkan format .ogg akan disertakan kemuadian.

Julai 14, 2009 Posted by | ogg format | , , , , | Tinggalkan komen

Mintak maaf !

saya mintak maaf sebab lama tak update blog nih … saya tgk dah ramai yg view blog ni … skrg ni nearly 3k plus viewers … saya agak sibuk dgn keje &broadband saya pun slow jugak … yg menyebabkan nak upload data lambat … tapi takpe … dlm sehari dua nih saya akan update blog nih ..

Jun 15, 2009 Posted by | Uncategorized | | Tinggalkan komen

Terunggul Sudirman – Dah 2 CD diupload

bagi yang meminati arwah sudirman.. aku dah upload 2 part kompilasi album … pada yg belum dapat … refer 2 link kat bawah nih ..

Terunggul Sudirman Part 1

Terunggul Sudirman Part 2

April 13, 2009 Posted by | Uncategorized | Tinggalkan komen

Terungul Sudirman: Part 2

ni part 2 untuk korang … amacam layan tak? consider evergreen la kan sudirman ni kan? … klik ikon kat bawah ni untuk download …

Sudirman CD 2.zip

April 13, 2009 Posted by | mp3 melayu | , , , , , , , , , , | 1 Komen

Meat Loaf – I’d Die 4 U & That’s The Truth (MP4)

korang ingat lagi kan? aku tak mau komen banyak2 … kalo korang suka … tunggu apa download jelah … takyah pikir2 … klik ikon kat bawah tu …

Meat Loaf – Id Lie For You -and thats the Truth …

April 12, 2009 Posted by | mp4 video | , , , , , , , , , | Tinggalkan komen

7zip

korang kalo nak bukak file format .zip … aku cadangkan korang gunakan 7zip Portable nih … tak perlu install apa2 pun … just extract file nih ke desktop … nanti korang cari dalam folder tu 7zip-portable (application) … kalo nak guna falam usb drive pun boleh … cubalah ..

klik ikon kat bawah untuk download program tu ..

7-ZipPortable.zip

April 12, 2009 Posted by | free software | , , , , , | Tinggalkan komen

Terungul Sudirman: Part 1

ni ada kompilasi lagu arwah sudirman … ada 4 cd semuanya … tapi minggu nih aku upload dulu part 1 … nanti aku upload yang lain .. kalo korang minat ngan arwah aku cadangkan korang download cepat … sebab file yang aku upload ni just akan ada 1 bulan saja .. pas2 aku maybe kena upload balik .. kat bawah ni senarai lagu untuk part 1

teriring doa
seruling bambu
surat ku yang ini
ku bersilat
bercanda di persisiran panti
one day in your life
twinkle twinkle little star
aku & perasaanku
pesta dunia
dimanakah nilai cinta
pulang dari kilang
sepetang di pinggiran
teratai menjelma
tiada dendam dihatiku
gerhana dihatiku
abadi di hati
di hari persandinganmu
one thousand million smiles
let us ride

tunggu apa lagi .. klik ikon kat bawah untuk download (file dalam format .zip)

Sudirman CD 1.zip

April 12, 2009 Posted by | mp3 melayu | , , , , , , , , , , | 1 Komen

Mp4 Video – Layu Di Hujung Mekar – Rio

Dulu aku suka gak lagu nih … aku rasa lagu lama lebih best sbb pada aku ada meaning … anyway n joy !!!

Rio – Layu Di Hujung Mekar.mp4
Komen kalo ada broken link k …

Mac 19, 2009 Posted by | mp4 video | , , , , , , , , , , , , , , , , | Tinggalkan komen

Sifu M. Nasir – 3 Lagu Sekali Gus … N Joy !!!

Untuk korang 3 lagu sekali gus … n joy !!!!

M_Nasir_-_Salam_Dunia.mp<br />3
M Nasir – Suatu Masa.mp3
M. Nasir & Yunizar Hussien – Dua Insan.mp3

Kalo ada broken link … mintak tolong hantar komen ..

Mac 16, 2009 Posted by | mp3 melayu | , , , , , , , , , , , , , , | Tinggalkan komen